Ontdek onze nieuwe 100% biologische Winenot wijnkist!
We zijn erg trots om deze box te lanceren in samenwerking met Nicolas de Vineaste, een wijnwinkel in Mont-Saint-Guibert die biologische, natuurlijke en biodynamische wijnen verkoopt!
Elke maand selecteert Martin, hun sommelier, 3 flessen biologische wijn om te ontdekken.
Wat zit er in de doos: 2 flessen rood en 1 fles wit voor 39€, meer details hieronder.


Sicilië
Winenot #3
Ontdek de zonovergoten schatten van Sicilië met deze selectie die alle rijkdom van het mediterrane eiland belichaamt: intense, zijdeachtige rode wijnen, doordrongen van vulkanisch karakter, en een stralend wit met toetsen van citrus en bloemen. Een echte uitnodiging om een uniek terroir te verkennen, waar eeuwenoude tradities en moderniteit elkaar ontmoeten om wijnen te produceren die zowel authentiek als levendig zijn.

Sera - Villa Carumé
IGT Terre Siciliane 2023
Absoluut geen Syrah zoals de anderen. De kruidige tonen die typisch zijn voor Syrah zijn duidelijk aanwezig! Aan de andere kant ontwikkelt de Siciliaanse bodem (vulkanisch) een zeer fijne mineraliteit en frisheid (wat zich vertaalt in drinkbaarheid). Bovendien is er een fijne concentratie van rood en zwart fruit. Expresiever dan een Franse Syrah! We zijn er gewoon dol op!
Zuurgraad | |
Bitter | |
Romigheid | |
Intensiteit |
- Cultuur
- Biologisch
- Druivensoorten
- 100% syrah
- Service
- 17°
- Alcohol
- 13,5%
- Apogée
- 2025
- Bewaker
- 2027

Bianco - Villa Carumé
IGT Terre Sicilië
Een blend van inheemse druivensoorten uit een regio waar we van houden! Sicilië in al zijn pracht. De perfecte wijn voor aperitieven en vis- en zeevruchtenplancha's. Intense, elegante bloemen- en citrusaroma's. Rondheid en fruit domineren, dankzij de Zibibbo. Frisheid wordt geleverd door de Grillo druivensoort, geteeld op een hoogte van 200/250m.
Zuurgraad | |
Romigheid | |
Intensiteit |
- Cultuur
- Biologisch
- Druivensoorten
- Grillo, Zibibbo.
- Service
- 10°
- Alcohol
- 12.5%
- Apogée
- 2024
- Bewaker
- 2025

Lorlando Nero d'Avola - Assuli
DOC Sicilië 2020
Eindelijk een Nero d'Avola om je tanden in te zetten. Deze Siciliaanse wijn onderging een 1e gisting (alcoholisch) en daarna een malolactische gisting. Hierdoor kon het appelzuur worden omgezet in melkzuur (zachtere zuren). Dit verzacht de wijn en geeft hem zijn fluweelzachte textuur. Het geeft de wijn zijn finesse en volheid in de mond.
Zuurgraad | |
Bitter | |
Romigheid | |
Intensiteit |
- Cultuur
- Biologisch
- Druivensoorten
- 100% Nero d'Avola
- Service
- 17°
- Alcohol
- 13,5%
- Apogée
- 2023
- Bewaker
- 2028
We drinken, we drinken, maar wat eten we?
Meer dan 20 recepten per week. Met of zonder abonnement