Lokaal & biologisch
Gemakkelijke betaling
Korte keten

Belvas is een fabrikant van bio-gecertificeerde en eerlijke Belgische chocolade. Hun uitdaging: bewijzen dat bioproducten afkomstig uit eerlijke handel even goed zijn van smaak als ze zijn voor de mens en de natuur.

Belvas is opgestart in 2005 en is gevestigd in Ghislenghien in een nieuw atelier opgericht in het kader van een milieuvriendelijke aanpak.

Chocoladefabrikant Belvas heeft slechts één motto: alleen natuurlijke producten, zowel voor de chocolade met 72% cacao als voor de boter, de bio-amandelen uit Murcia, de biohazelnoten uit Piemonte, de biopistachenootjes uit Sicilië, de biologische verse room (uiteraard lokaal!), de vanille en alle andere ingrediënten die bij het chocoladeproductieproces worden gebruikt. Geen bewaarmiddelen, geen kleurstoffen, geen smaakversterkers, geen aroma’s, geen GGO’s, geen gehydrogeneerde vetten; de chocolade bevat evenmin gluten.

Stichter Thierry Noesen wil zich inzetten om de situatie van de cacaoboeren te verbeteren. Deze ontvangen inderdaad slechts een te laag aandeel van de winst uit de productie en verkoop van chocolade. Belvas stelt alles in het werk om zeker te zijn dat de cacao en de andere grondstoffen die worden verwerkt in het bedrijf, afkomstig zijn van eerlijke handel.