De Brasserie Dupont is een oude boerderij die haar oorsprong vindt in 1759. In 1844 werd het de boerderij-brouwerij Rimaux-Derrider, gespecialiseerd in de productie van honingbier en saisonbier. Deze naam komt van het feit dat boerderij-brouwerijen dit type bier in de winter produceerden om het in de zomer op het veld te consumeren.
In 1920 overweegt Louis Dupont, een agronoom, om een boerderij in Canada te kopen. Om hem ervan te weerhouden, koopt zijn vader Alfred Dupont deze boerderij-brouwerij voor hem. Louis Dupont neemt dan het basisrecept van de Saison over, die tegenwoordig bekend staat als Saison Dupont.
In 1942 verlaat Sylva Rosier Aalst om zich in Tourpes te vestigen en met zijn oom te werken.
In 1945 verkoopt Louis Dupont de Brasserie Dupont aan zijn neef Sylva Rosier, brouwingenieur en adviesingenieur in België en daarbuiten.
Na de Tweede Wereldoorlog waren pilsbieren erg in trek. Veel kleine Belgische brouwerijen verdwenen omdat ze niet aan deze vraag konden voldoen. Het was het dynamisme en de technische kennis van Sylva Rosier die het mogelijk maakten om de Redor pils te produceren en het voortbestaan van Brasserie Dupont te verzekeren.
Van zijn kinderen, Claude, Marc en Ghislaine, zijn twee betrokken bij het bedrijf. Zijn dochter Claude, met wie hij het laboratorium "Rola" heeft ontwikkeld dat analyses uitvoert voor de brouwerij en mouterij in Tourpes, maar ook voor tal van externe bedrijven. Zijn zoon Marc werkt samen met zijn vader aan bepaalde projecten. In 1990 werd Marc Rosier erkend als Belgische pionier op het gebied van biologisch bier met de Moinette Biologique en de Saison Biologique. In de jaren 90 en begin 2000 breidde het assortiment zich verder uit met biologisch honingbier, Biolégère en biologische Blanche du Hainaut.
Vandaag de dag zijn het de kinderen en kleinkinderen van Sylva Rosier die eigenaar zijn van Brasserie Dupont. Als kleinzoon van Sylva Rosier en zoon van Ghislaine, trad Olivier Dedeycker in 1990 toe als brouwingenieur. In 2002 volgde hij zijn oom Marc Rosier op als hoofd van de familiebrouwerij en vertegenwoordigt hij dus de vierde generatie van deze brouwersfamilie.