Les Filles staat voor een gezonde, biologische (en zoveel mogelijk lokale!) keuken boordevol smaak die van nature glutenvrij is. Bij Les Filles kadert alles in een engagement voor een kwaliteitsvolle biologische keuken die mooie producten optimaal tot hun recht laat komen door de seizoenen te volgen. Vooral groenten, want meer dan de helft van de recepten zijn vegetarisch of veganistisch. Gerechten om thuis op te warmen, salades, soepen en gazpacho, patisserie en desserts worden met de grootste zorg bereid voor echte momenten van intens genieten tegen een achtergrond van respect voor de natuur, de producent en de klant.
Les Filles was oorspronkelijk een heel kleine zaak, in 2008 opgestart door Line in Sint-Gilles. Al heel snel kreeg ze versterking van Catherine voor de verdere ontwikkeling van dit concept met een lekkere en gezonde keuken die meer mensen aansprak dan ze had verwacht. De twee vriendinnen slaagden erin om hun restaurantruimte snel uit te breiden, een mooi receptenboek te schrijven en uiteindelijk in 2021 hun centrale atelier in Ukkel onder te brengen.