In zijn viskwekerij van de derde generatie kweekt en bereidt Olivier Mathonet regenboog- en zalmforel op traditionele wijze.
Bij Mathonet wordt de knowhow doorgegeven van generatie op generatie, net als de liefde voor goed werk. De teams delen hetzelfde respect voor terroir, dezelfde gehechtheid aan de waarden van de visteelt en vakmanschap, dezelfde obsessie voor kwaliteit en smaak.
In hun erkende werkplaatsen in Pont-Ligneuville in de gemeente Malmedy, verwerkt Mathonet de ‘Reines de l’Amblève’ en daarnaast de biologische ‘Reines des Rivières’, dat laatste in samenwerking met La Truite de Freux. De forel is dagvers gevangen en klaar om te bakken, in zijn geheel of als filets. Daarnaast is er gerookte forel, gemaakt volgens een goed bewaard geheim recept waarbij lokaal beukenhout wordt gebruikt, en ook de mousse van gerookte zalmforel ...
Mathonet besteedt veel zorg aan de voeding, het comfort en de natuurlijke habitat van de forel - de Ardennen zijn een ongerepte streek waar men geleerd heeft om te gaan met de grillen van het weer.