Caroline Devillers - Bel go Bio
Bel go Bio zag het levenslicht in 2017 in de regio Haspengouw, met als doel ombiologische groenten van traditionele familieboerderijen op een betere manier te waarderen, die historisch gezien meer traditioneel werden geëxploiteerd.
Vier jonge boeren, landbouwingenieurs met complementaire ervaringen, bundelden hun krachten om hun vaardigheden in te zetten voor Bel go Bio.
Bel go Bio staat vooral bekend als een van de pioniers van de 100% Belgische zoete aardappelteelt, die pas enkele jaren in opkomst is en een manier is voor boeren om zich aan te passen aan klimaatverandering en de productie te herlocaliseren. De zoete aardappelteelt is echt pionierswerk: het behoort niet tot de aardappelfamilie en vereist daarom nieuwe kennis. De oogst is bijvoorbeeld anders omdat het blad eerst moet worden afgesneden voordat de wortels worden losgemaakt.
Wat een voldoening om beter grip te krijgen op de markten en je eigen producten concreet in de schappen te zien !