"It's Cheese, Jim, but not as we know it."
De Zuivelarij en eFarmz, dat is een lang en mooi verhaal. Wij waren in 2017 een van de eerste klanten die in het project van David geloofden. Een duurzaam partnerschap sinds het prille begin.
De Zuivelarij, gevestigd in Berlare, is de kaasmakerij van David De Coster, een voormalige leerkracht met een passie voor culinaire experimenten. Wat begon als een hobby in het atelier achter zijn huis, groeide uit tot een bloeiend en innovatief bedrijf, lang voordat “lokaal” en “korte keten” gemeengoed werden.
Het succes van zijn gegrilde kaas Berloumi gaf David de kans om een assortiment van mediterrane, creatieve en eigenzinnige zuivelproducten te ontwikkelen, geliefd bij chef-koks en fijnproevers. Dankzij dit succes kon hij ook investeren in energiezuinige apparatuur, waaronder een systeem voor warmterecuperatie.
Elk product wordt gemaakt met melk van één vaste partnerboerderij, wat garant staat voor kwaliteit, transparantie en eerlijke verloning. De biomelk komt van Belgische boerderijen via Biomilk. De Zuivelarij is het voorbeeld van een duurzaam, ambitieus en ecologisch bedrijfsmodel, kleinschalig maar doordacht.