In 2000 verwezenlijkte Sophie Le Clercq, Belgische van geboorte, haar droom: een eigen landgoed, verankering en terugkeer naar de roots. Ze deed dit met een eigen project waarbij ze wijnbouw en gemengde landbouw combineert op een domein aan de rand van de bergen van de Luberon.
Een zeldzaam en goed bewaard terroir voor uitzonderlijke wijnen: Les Davids is een domein op 580 meter hoogte en ligt genesteld in een beschermde vallei tussen de Mont Ventoux en de andere bergen van de Vaucluse.
Voor Les Davids wordt bewust gekozen voor gemengde, biologische landbouw. Dit zorgt voor het behoud van de biodiversiteit en de aanwezigheid, zowel op de druiven als in de kelder, van natuurlijke gisten waarvan de kwaliteit een perfecte gisting garandeert.
Van de keuze van de wijnstokken tot en met het maken van de wijn, alles staat in de bodem geschreven. De natuur waakt over dit land, door een goede ligging en de aanwezigheid van water, met een rijke biotoop en een bezonning afhankelijk van de helling, waardoor het domein uiteenlopende druivensoorten kan verbouwen.