Slagerij Marcel Petite
Fromageries Marcel Petite, gespecialiseerd in de rijping en verkoop van Comté-kaas, zijn gevestigd in 35 kaasmakerijen, voornamelijk gelegen in berggebieden, in het hart van de Jura, een beschermd ecologisch gebied. Hier worden de Montbéliarde-koeien gehouden, die worden gevoed met gras en hooi van natuurlijke weilanden, wat resulteert in rauwe melk van hoge kwaliteit.
Elke dag begint in deze kleine ambachtelijke dorpsateliers, genaamd fruitières, de productie van Comté. De rauwe melk wordt zorgvuldig volgens traditionele methoden verwerkt, wat de authenticiteit van het product garandeert.
De verkregen kazen worden vervolgens naar de rijpingslocaties gebracht. In Les Granges-Narboz worden de kazen opgeslagen in bakstenen en houten kelders, waar ze 6 tot 12 maanden rijpen, tussen de 165.000 opgeslagen kazen. In Fort Saint-Antoine, een andere iconische locatie, wordt de rijping voortgezet van 12 tot 20 maanden in een natuurlijke omgeving, voor bijna 100.000 kazen.