De boeren van de coöperatie Société du Terroir de Geer (STG) maken 100% Belgische biochips die worden gebakken in een ketel met uitsluitend biologische ingrediënten. Ze benadrukken sterk hun Belgische kant, tot op de verpakking toe, waar je zowel de mossel, de Waalse haan, de Vlaamse Leeuw als de Brusselse iris terugvindt.
Rebel, dat zijn chips die sinds 2021 in Geer, in de omgeving van Luik, worden gemaakt.
Deze coöperatie legde zich oorspronkelijk toe op de aardappelteelt, en dat al 22 jaar lang. Het grootste deel van hun oogst is bestemd voor de productie van diepvriesfrieten. Om te diversifiëren, besloot STG een eigen merk van lokale chips te lanceren. Daarbij is voor de coöperatie niet alleen de smaak en de oorsprong van het product belangrijk, ook het ecologische speelt een grote rol. Om van aardappelen chips te maken, gebruiken ze een speciale metaalfolie die je veel gemakkelijker kunt recycleren. Bovendien wordt al het productieafval afgeleverd bij een biogasinstallatie in Haut Geer die het omzet in elektriciteit.