De Caseificio San Salvatore omvat vijf productielocaties, waaronder vier fabrieken die gespecialiseerd zijn in de productie van melk en de fokkerij van mediterrane buffels. Deze locaties bevinden zich in Pietramelara, Galluccio, Baia e Latina en Civitavecchia, waar ongeveer 3000 buffels worden gehouden en geselecteerd met respect voor het dierenwelzijn. Twee van deze boerderijen zijn omgeschakeld naar biologische landbouw en produceren biologische buffelmelk.
De missie van Caseificio San Salvatore is om de beste buffelproducten te produceren met respect voor het milieu en de dieren. De inzet van het bedrijf blijkt uit het gebruik van duurzame grondstoffen en productiemethoden. Het belangrijkste doel is het verminderen van de milieu-impact door het vervangen van plastic verpakkingen door papieren verpakkingen voor alle buffelproducten tegen eind 2023, met een uitbreiding naar conventionele mozzarella.
Door te kiezen voor de producten van Caseificio San Salvatore, kiezen consumenten voor kwaliteit, duurzaamheid en respect voor het milieu.