Matilde is een biologische Prosecco Superiore D.O.C.G. uit Conegliano Valdobbiadene, gemaakt van handgeplukte Glera-druiven van op de heuvels van Cozzuolo, Vittorio Veneto.
Matilde is in de eerste plaats een familieverhaal: drie Belgische broers hebben hun krachten gebundeld voor een biologische prosecco afkomstig van het land van hun voorouders in Italië. In de regio van de prosecco plantten ze hun eigen wijngaard aan, bewerkten deze volgens agro-ecologische principes en creëerden uiteindelijk een topklasse Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene.
Matilde is de naam van de grootmoeder van Giacomo, Leopoldo en Francesco Profili. Van kleins af brachten ze al hun zomers door in haar huis in Italië en zo rijpte het idee om een prosecco te gaan maken. Om hen te helpen bij het ecologische beheer van de wijngaard deden de 3 broers een beroep op een jonge landbouwondernemer met dezelfde ideeën, Federico Tacoli. Die schreef zelfs een doctoraat over vernieuwende technieken voor de bescherming en bemesting van wijngaarden, de broers zijn dus zeker dat ze hun steentje bijdragen voor een steeds duurzamere wijnbouw.