Het verse product, maar dan zonder het water.
De belangrijkste drijfveer van de Supersec-dynamiek is het volgende postulaat: het gedroogde product (zoals de paddenstoel) is geen lapmiddel voor het verse exemplaar, maar veeleer een betere versie van dat product. Het is niet minder, maar meer. Je hebt 12 tot 20 kg verse paddenstoelen nodig om 1 kg gedroogde paddenstoelen te maken (het goede gemiddelde ligt tussen 15 en 18 kg). De energiekosten voor het vervoer ervan worden daardoor aanzienlijk verminderd. Wanneer ze onder de juiste omstandigheden en binnen enkele uren na de oogst worden gedroogd, behouden ze hun aromatisch potentieel en hun voedingsstoffen en worden ze tijdens het vervoer niet beschadigd.
Paddenstoelen bevatten tussen 80 en 95% water, wat zowel hun smaak als hun nutritioneel potentieel verzwakt. Door dit water te onttrekken, worden de smaak en de voedingswaarden sterk geconcentreerd.
Overtuigd? Probeer dan de gedroogde (zwarte kers) en crunchy fruit- en groentesoorten (aardbei, kweepeer, pompoen, rode vruchten) voor kinderen klein en groot.