Meer dan 20 jaar geleden ontmoette Mariana Daniel. Hij werkte op dat moment voor Gros Chêne, een grote kaasfabriek. Enkele jaren geleden rijpte het idee voor een samenwerking. Sinds 2018 werkt Mariana aan het perfectioneren van een recept voor een uitzonderlijke biologische schapenyoghurt. Zo ontstond het idee voor Lacia.
Na twee jaar van proberen en testen besloot Mariana om samen met haar zoon te starten met de productie van een uitzonderlijke yoghurt. De yoghurt is niet enkel heel erg lekker, hij is ook duurzaam.
Voor hen is het vanzelfsprekend dat de melk voor een Belgische yoghurt ook uit België komt. Daarom werken ze voor hun biologische schapenmelk samen met de Bergerie des Fauves Laineux, niet ver van Namen.
Bovendien was het voor hen ondenkbaar om biologische yoghurt te verpakken in plastic potjes, daarom wordt Lacia-yoghurt verkocht in glazen bokalen.
Ze hebben beslist een zo milieuvriendelijk mogelijke lokale yoghurt van hoge kwaliteit te produceren.