LE GROS CHENE is een kaasmakerij die een dertigtal verschillende kazen maakt op basis van rauwe biologische schapen- en koeienmelk en rauwe (al dan niet biologische) geitenmelk. Harde, zachte, geperste kazen, wit- en blauwschimmelkazen, en verse kazen: met dit artisanale aanbod is er voor elk wat wils. Die knowhow weerspiegelt het streven naar kwaliteit en de waarden van het bedrijf.
Het avontuur van Le Gros Chêne begon in 1989 in Méan midden in de Condroz, op initiatief van een groot kaasliefhebber.
De enthousiaste Daniel Cloots, die meester-kaasmaker is geworden, zijn vrouw Michèle en een tiental medewerkers scheppen er plezier in om rauwe melk op ambachtelijke wijze te bewerken tot kazen. Een aantal van hun kazen, zoals de Chevrin of de Calendroz, hebben op verschillende wedstrijden gouden medailles gewonnen, een mooie beloning voor de hoge eisen die ze zichzelf opleggen.